Virkistyspäivät tai tyky-päivät tulossa? Ideoita, ohjelmaa ja elämyksiä Giglestä

Gigle on palvelu, josta löydät paikalliset esiintyjät, elämykset ja ohjelmanumerot oli kyseessä virkistyspäivät, tyky-päivät tai vaikkapa työporukan afterworkit.

 

Voit vertailla elämyksiä helposti ja tilata sen vaivattomasti muutamalla klikkauksella. Sinä voit keskittyä olennaiseen, eli järjestämään unohtumattoman tapahtuman ja sinne hienoa ohjelmaa.

"Giglen tarjoamat keikat ovat tarjonneet juuri sellaisia elämyksiä, jotka antavat porukalle yhteistä fiilisteltävää ja puhuttavaa työviikon päätteeksi. Olemme päässeet irti työmoodista yhdessä hyvissä tunnelmissa."
Kerttu Takala

Yrityksen virkistyspäivät ja tyky-päivät ovat tärkeä asia työhyvinvoinnissa

Yrityksen virkistyspäivät sekä tyky-päivät ovat monessa työyhteisössä kalentereissa vakiomerkinnöillä. Eikä syyttä. Virkistyspäivät ovat usealta kantilta katsottuna erittäin tärkeä tapahtuma eikä sen arvoa pidä missään nimessä väheksyä.

 

Osa työnantajista ajattelevat vieläkin virkistyspäivän olevan yhteisen ajan hukkaan heittämistä tai rahan tuhlausta, kun ei tehdä “oikeita töitä”. Väärin. Tämä on yleensä pidemmällä tähtäimellä oikein arvokasta ajankäyttöä, sillä virkistyspäivän isoja etuja on muun muassa:

  • Yhteisölllisyyden parantuminen
  • Tiimiytyminen
  • Ajatusten tuulettaminen
  • Uusien ideoiden saaminen
  • Yhteiset muistot ja hyvät hetket
  • Toisiin työntekijöihin tutustuminen
Pikkujoulut työpaikalla

Virkistyspäivät eivät aina tarvitse olla koko päivän tapahtuma - myös pienet tauot ja poikkeamat arkeen edistävät työhyvinvointia

Yrityksen virkistyspäivät sekä tyky-päivät ovat monessa työyhteisössä kalentereissa vakiomerkinnöillä. Eikä syyttä. Virkistyspäivät ovat usealta kantilta katsottuna erittäin tärkeä tapahtuma eikä sen arvoa pidä missään nimessä väheksyä.

 

Osa työnantajista ajattelevat vieläkin virkistyspäivän olevan yhteisen ajan hukkaan heittämistä tai rahan tuhlausta, kun ei tehdä “oikeita töitä”. Väärin. Tämä on yleensä pidemmällä tähtäimellä oikein arvokasta ajankäyttöä, sillä virkistyspäivän isoja etuja on muun muassa:

Giglestä löydät sopivan esiintyjän ja elämyksen virkistyspäiville

1. Löydä paras esiintyjä ja elämys

Kerro tapahtuman aika ja paikka, niin näytämme sopivat esiintyjät

Gigle kauppa sivustolla

2. Tilaa ja maksa

Esiintyjä vahvistaa tilauksen ja voit antaa lisätietoja

Giglen kauppa - tilaa esitys

3. Vietä huikea tapahtuma

Pidämme sinut ajan tasalla ja esiintyjä saapuu paikalle oikeaan aikaan

Gigle kauppa - esitys tilattu

Virkistys- ja tykypäivien ideat, ohjelmaa sekä muut elämykset - yli 15 vinkkiä

Virkistyspäiviä voi viettää monella tavalla ja niiden järjestämiseen erikoistuneita palveluntarjoajia on satoja. Keskityimme kokoamaan listalle tee se itse -tyyppisiä ideoita, jotka sopisivat mahdollisimman monelle ja jotka jokainen voi toteuttaa itse tiiminsä tai yrityksen kanssa. Vähällä vaivalla.

Toimistokonsertti
Virkistyspäivälle saa vähintäänkin erinomaisen startin, kun aloittaa sen live-esityksellä. Tai mikäli ei ole kokonaista virkistyspäivää luvassa, voi toimiston arkisen aherruksen keskeyttää pienellä konsertilla.

Kulttuurin ja live-esitysten on todettu lieventävän stressiä sekä edistämään hyvinvointia. Se tarjoaa myös apua inspiraatioon ja auttaa irrouttaumaan rutiineista. Esimerkiksi Tuija Rantalainen luo tilaan kuin tilaan ihanan ja rentouttavan tunnelman. Myös Kumo – Acapella musiikkia akustisesti toimii erinomaisena näytteenä loistavasta tiimityöstä.

 

Luontoretki
Suomen luonto on upea ja toimistolla istumisen vastapainona voi mennä nauttimaan luonnosta. Lähes jokaiselta paikkakunnalta löytyy toimijoita, jotka tarjoavat luontoelämyspalveluita. Omatoimisimmat voivat suunnata esimerkiksi www.luontoon.fi palveluun ja katsastamaan sieltä lähimmät luontokohteet. Eväät reppuun ja menoksi!

 

Keilaus
Klassikko. Jokaisen tiimin tulisi käydä joskus keilaamassa virkistyspäivän yhteydessä. Se sopii lähes kaikille, ei vaadi erikoisvarusteita ja on sopivan rento aktiviteetti.

Biljardi
Toinen klassikko. Sopii kaikille ja on mukavan rento tapahtuma, josta saa myös kilpailullisen sitä haluaville.

 

Lasersota
Kuinka hienoa on nähdä ihmisten hyppäävän taisteluun toisiaan vastaan. Aikuisista miehistä ja naisista tulee taas lapsuuden poikia ja tyttöjä, jotka unohtavat ulkomaailman. Kerrassaan loistava keino saada porukka tiimiytymään ja kisailemaan keskenään.

 

ARTferwork
Gigle on konseptoinut myös ARTferwork -mallia, jossa yrityksen toimistolle (tai muuhun haluttuun paikkaan) tulee ”elämys ovelle toimitettuna” kerran kuukaudessa. ARTferworkit voivat sisältää erilaisia esityksiä kuten lavarunoutta, taikuutta, jazzia, tanssipajoja…Lue lisää ARTferwork konseptistamme.

 

Saunailta
Vuokraa sauna, tilaa ruuat, hanki juomat ja voila – saunailta on tiimin kuin tiimin kulmakivi virkistäytymiseen. Lauteilla perinteisesti karsitaan roolit pois ja keskustellaan ihminen ihmiselle. Yhdessä rentoutuminen tarjoaa oivan keinon tiimiytymiseen. Sopivia saunoja voi etsiä vaikkapa www.venuu.fi tai www.saunaonline.fi

Ravintoluento
Hyvä ja oikeaoppinen ravinto on yleisen hyvinvoinnin keskeinen osa. Lähes kaikilta paikkakunnilta löytyy henkilöitä, jotka tarjoavat ravintoneuvontaa. Ota yhteyttä heihin ja järjestä henkilökunnalle arvokasta tietoa oman hyvinvoinnin parantamisesta.

 

Omatoimiset Olympiakisat
Listaa lajit (mieluusti yli 5 kpl), hanki palkinnot, jaa tiimit ja eikun kisaamaan! Ihmiset hitsaantuvat yleensä loistavasti yhteen, kun he ponnistelevat tiiminä tietyn asian eteen. Lajeiksi kelpaa lähes mikä tahansa, vain mielikuvitus on rajana: tarkkuusheitto, maistelukisa, pussijuoksu, tavaroiden etsintä, tavaran pomputus…Lisää vinkkejä löytyy vaikkapa täältä https://juhlapelit.net/

 

Pakohuone -peli (Escape room)
Tämä nykypäivänä erittäin suosittu aktiviteetti toimii mainiosti myös virkistypäivään. Tässä jos missä aktiviteetissa tiimi joutuu toimimaan yhdessä ja ratkomaan ongelmia. Aivan kuten oikeassa työelämässkin.

 

Lavarunoutta
Virkistyspäiviin kuuluu usein (toivottavasti hyvä) ruokailu. Ei pidä kuitenkaan unohtaa kulttuurinnälkää. Gigle on järjestänyt aiemmin mm. lavarunoilijan pikkujoululounaalle ja palautteen perusteella homma toimi kuin junan vessa. Kurkkaa esim. Harri Hertellin Spoken Word tai Nihkee Akka.

Värikuulasota, eli paintball
Tämä varsinkin polttareissa erittäin suosittu tekeminen tarjoaa haastetta ja säpinää kaikille ikään ja kokoon riippumatta. Taktista, mutta sopivan helppoa tekemistä koko porukalle.

 

Inspiroiva puheenvuoro
Hyvän puheenvuoron jälkeen olo on energinen, innostunut ja inspiroitunut. Loistava puhuja osaa loksautella aivoissa palasia oikeille paikoilleen ja saada ihmiset ”liikkeelle”. Kannattaa siis miettiä voisiko virkistyspäivien ohessa olla myös puheenvuoro. Erilaisia vaihtoehtoja löytyy esim. Speakersforumilta.

 

Tallipäivä ratsastuksen merkeissä
Virkistyspäivien yksi olennainen puoli monessa yrityksessä on uuden tekeminen ja oppiminen. Kokeilkaa siis vaikkapa ratsastustuntia läheisellä tallilla.

 

Pidä luova tauko, jos kokonaiseen virkistyspäivään ei ole aikaa – Breaks Finland
”Creative Breaks -konsepti on uudenlainen tapa lisätä yksilön ja työyhteisön kykyä suoriutua vaativista tehtävistä ajattelutavan muutoksella.” Lue lisää https://breaks.fi

Lisää vinkkejä

Käy tutustumassa esim. www.virkistyspaivat.fi, Google, Artikkeli ”Mistä on tehty onnistunut Tyhy päivä ja voit oki ottaa myös meihin yhteyttä, niin mietitään yhdessä.