Ystävänpäivä – minkälaisia ystävyyksiä sinä juhlistat?

Ystävänpäivä on pian täällä. Miten sinä juhlistat ystävänpäivää? Onko se vain tavallinen päivä muiden joukossa? Amerikasta Suomeen tullut syy kuluttaa ja ostaa enemmän ja isompaa? Vai onko ystävänpäivästä muodostunut sinulle merkitykseltään suurempi?

Netistä poimitun määritelmän mukaan ystävyys on molemminpuolista kiintymystä, joka ei ole seksuaalista eikä liity perhesuhteisiin. Itse haluan ajatella ystävinä kaikki ihmissuhteet joihin wikipedia-artikkelin määrittelemät käyttäytymistavat voi liittää: epäitsekkyys, rehellisyys, mahdollisuus olla oma itsensä ja tehdä virheitä, keskinäinen ymmärrys ja myötätunto sekä toisen seurasta nauttiminen.

Ystäviä voi olla monenlaisia. Tärkeimpänä ominaisuutena ei ole se miten ystävä on tullut elämääni vaan se voinko luottaa ystävääni. Alla muutamia vinkkejä Giglen näkökulmasta ystävyyden juhlistamiseen sekä ajatuksiani ystävyyden eri muodoista.

Romanttinen ystävyys

Vaikka yhden internetin perukoilta kaivetun määritelmän mukaan ystävyyteen ei liity romantiikka, olen vahvasti sitä mieltä että parhaaseen parisuhteeseen kuuluu myös laadukas ystävyyssuhde. Ystävänpäiväkin onkin perinteisesti ollut myös rakastavaisten juhla ja sitä on totuttu viettämään välillä hyvinkin juhlavasti.

Perinteisempien romanttisten aineellisten lahjojen sijaan ikimuistoisia hetkiä voi hankkia esimerkiksi Giglestä löytyvien Riinan tai Eeron kautta.

Riina Laine tekee uskomattomia bodypainting teoksia. Rakkaallesi vauvavatsan maalaus 250 e työhuoneella Herttoniemessä. Muut teoskyselyt, kuten maalattu villapaita tai teos teistä kahdesta, osoitteesta sales@gigleapp.com.

Romanttisiin keikkoihin taipuva Eero Saunamäki soittaa saksofonilla ja laulaa muutaman serenadin läheisellesi kuten vanhoissa elokuvissa konsanaan. Serenadi 15 minuuttia 200 e pk-seudulla.

Ystäväporukka

Ruuhkavuodet verottavat aika ajoin rivejä ja ihmiset asuvat joko pysyvästi tai ajoittain eri puolilla maailmaa. Ystävät perustavat yrityksiä, saavat lapsia, tekevät remonttia – pitkiä aikoja kuluu tapaamisten välillä. Silti, tiettyjen ihmisten kanssa kemiat kohtaavat ja välimatka ja aika muuttuu merkityksettömäksi.

Ystävien kanssa nauretaan, itketään, halaillaan, huudetaan ja nautitaan elämästä. Vaikka aikaa kuluu, niin ystävien kanssa juttu jatkuu siitä mihin se on viimeeksi jäänyt.

Tero Pajunen - herkkiä ja humoristisia lauluja ihmisille laidasta laitaan.

Kotikonsertti 30 minuuttia 200 e pk-seudulla.

Nihkee Akka tarjoaa spoken wordia, komiikkaa ja klovneriaa yhdistelevän, yleisöä lempeästi osallistavan esityksen sukupuolista ja normeista. Esitys 30 minuuttia 200 e pk-seudulla.

Työystävät

Mitä vanhemmaksi tulen sitä tärkeämpänä pidän sitä että voin viettää jokaisen hetken parhaassa seurassa. Tiiminrakennustaktiikkamme onkin tänä päivänä rehellisyys ja myös omien virheiden osoittaminen. Emme halua rakentaa täydellisistä yksilöistä koostuvaa tiimiä vaan porukan, jonka kanssa on mahtava seikkailla ja jakaa kokemuksia seuraavat vuodet. Tiimiä, jossa virheitä voi juhlistaa (onnistumisia kyllä sitten vieläkin isommin) ja luottamus rakentuu avoimuudelle ja rehellisyydelle. Omien ja muiden virheiden tiedostaminen auttaa löytämään tiimiin mukaan sellaisia tyyppejä, joilla on eri vahvuudet ja heikkoudet.

“Johtajan pelko” voi toimia tietynlaisessa työympäristössä. Haasteellisessa startup-maailmassa tärkeintä on luoda luottamus tiimijäsenten välille ja pitää huolta siitä että kaikilla on sama maali.

Riskiryhmä tarjoilee sketsipaketin, jossa yleisö pääsee vaikuttamaan esityksen sisältöön. Esitys 30 minuuttia 670 e pk-seudulla.

Tyylikäs musiikillinen elämys - ihastuttava Charles Carlman jazztrio. Keikka 45 minuuttia 900 e pk-seudulla.

Ystävä isovanhemmalle

Edesmennyt mummini oli Karjalan evakko, työnarkomaani, joka puuhasi aina jotain. Giglen, kaksosten, mökkiremontin, istutusten, gradun ja erinäisten muiden kulttuuriprojektien välissä huomaan perineeni jonkin verran samoja luonteenpiirteitä.

Hetki, joka jäi mieleeni tässä ystävyydessä oli se, kun jo hyvin vanha ja väsynyt mummini sanoi parikymppiselle nuorelle naiselle: “Inkeri, tuletko tähän viereen niin nukutaan päiväunet?” Näitä hetkiä oli vähän (rehellisyyden nimissä aivan varmasti vain tämä yksi), mutta tämä hetki opetti kuinka tärkeää on myös ruuhkavuosina pysähtyä ja olla niiden ihmisten lähellä joista oikeasti välittää. Nämä hetket jäävät mieleen.

Ihana Suvi Oskala soittaa kansanmusiikkivaikutteisia sävellyksiään ja pohjoismaista kansanmusiikkia. Kotikonsertti 30 minuuttia 250 e pk-seudulla.

Tilaa keikka Giglestä

Artikkelissa mainitut ja monia muita esiintyjiä voit tilata keikalle Giglen kautta.

Järjestämme esiintyjän tilaisuuteen kuin tilaisuuteen! Mikäli et löytänyt sopivaa esiintyjää juuri sinun ystävänpäivän tunnelmiin, niin ota yhteyttä meihin ja etsitään ratkaisu. Tavoitat tiimimme joko oikean alakulman chatin kautta tai sähköpostilla sales@gigleapp.com