Yrityksen ikimuistettavat kemut kevyesti

Laskutus- ja asiakkuudenhallinnan ohjelmistoa kehittävä Isolta Oy on ollut aktiivisesti mukana pilotoimassa erilaisia konsepteja Giglen kanssa. Ennen joulua isoltalaiset nauttivat perinteisen pikkujoululounaan lavarunoudella höystettynä ja tällä kertaa luvassa oli uuden toimiston tuparit.

Takuuvarman ruoka + juoma kombon lisäksi vieraille haluttiin tarjota myös kulttuurillista, viihdyttävää evästä. Yhdessä aloimme rakentamaan mieleenpainuvaa tilaisuutta, joka olisi järjestettävissä suht nopealla aikataululla, järkevällä budjetilla ja kevyesti. Kaikki tämä toimistoympäristössä.

Toimistosta juhlatilaksi

Juhlat järjestettiin luonnollisesti Isoltan uusissa tiloissa tuparihengen mukaisesti. Perinteinen toimistoympäristö työpöytineen, työtuoleineen ei kuitenkaan juhlatilana ole se houkuttelevin, joten ympäristö vaati pientä muokkausta.

Isoltalaiset tyhjensivät avokonttorin toisen päädyn ja hankkivat sinne pienen lavan sekä lisävalaistusta. Ongelmana oli kuitenkin (Suomessa liian vähän näyttäytyvä) aurinko ja sen tuoma valo. Tila oli edelleen hieman tunnelmaton, joten itseään kunnioittavana ohjelmistoyrityksenä isoltalaiset tökkäsivät foliot ikkunoihin! Voila! Osalle työntekijöistä taidettiin saada samalla myös foliohatut.

Pienellä vaivalla tilasta muodostui huomattavasti tunnelmallisempi sekä yleisölle että esiintyjille.

Ennen
Jälkeen

Lähitaikuutta ja standup-taika -show a la Joni Pakanen

Juhlat starttasivat noin viiden aikaan iltapäivällä ja vieraat ohjattiin catering -pöydän kautta nauttimaan menoista. Vieraille oli tiedotettu, että illan päälle oli luvassa ohjelmaa. Monikaan ei kuitenkaan osannut odottaa vieraiden seassa kiertelevää stand-up -taikuria tekemässä lähitaikuutta.  

Isoltalaiset saivat seurata vieraiden hämmästyksiä, naurua, kiljahduksia ja ihmetyksiä lähitaikuuden kuplassa. Muutama suupalanenkin taisi mennä väärään kurkkuun spontaanin naurunpyrskähdyksen toimesta.

Joni toimi järjestäjien mielestä upeasti ice-breakkerina vieraiden välillä: tule huijatuksi yhdessä ja sen jälkeen onkin helpompi tutustua!

Seitsemän aikaan Joni kipusi lavalle aloittamaan huikean settinsä. Yhdistelmä taikuutta ja stand-uppia upposi yleisöön ja porukka oli haltioissaan.

"Esiintyjänä sitä osaa arvostaa hyviä puitteita. Isoltan väki teki taikojaa ja sai pienillä lisäyksillä tavallisen toimiston näyttämään maagiselta ja hämyisältä. Toiveeni otettiin siis hyvin huomioon, joten esiintyminenkin nousi aivan uudelle tasolle. Näin myös osallistujille jäi varmasti mukava fiilis tupareista. Todella mukava keikka."
Joni Pakanen

Nihkee Akka!?

Hetkonen? Nihkee Akka? Hyvien juhlien keskellä? Ja vieläpä lavalla?

Toiseksi esiintyjäksi paikalle saatiin lavarunoilija Jonna Nummela aka Nihkee Akka. Nimestä huolimatta keikka oli kaikkea muuta kuin nihkeilyä!

Nihkeen Akan runosetti on huikean humoristinen pläjäys feministisellä otteella kirjoitettuja tekstejä arkipäivän kokemuksista ja tilanteista. Yleisö ja isoltalaiset fiilistelivät runoja, joita Jonna tarjoili niin suomeksi kuin englanniksi.

Vieraiden palautteen perusteella tämä oli useimmille  ensimmäinen kosketus lavarunouden ihmeelliseen maailmaan. Wohhoo! Uusi elämyksiä tämänkin osion puitteissa aivan kuten Isoltan ja Giglen tavoitteena olikin.

On rohkaisevaa huomata että avarakatseisemmat firmat ovat valmiita buukkaamaan tapahtumiinsa myös lavarunoutta! Ennakkokäsitykset runoudesta alkavat murtua, ja ihmiset kaipaavat uusia elämyksiä stand upin ja musiikkiesitysten rinnalle. Monitasoinen lavarunous on näille hieno vaihtoehto Molemminpuolisen alkuhämmennyksen jälkeen yleisö otti tilanteen ja ärhäkän mutta humoristisen esitykseni omakseen ja oli todella hauskaa päästä paitsi runoilemaan, myös juttelemaan yleisölle keikan jälkeen. Monilla oli herännyt kysymyksiä lavarunouteen ja spoken wordiin liittyen ja tuntui hyvältä rohkaista ihmisiä mukaan ja huomata olleensa monelle ensikosketus lavarunouteen. Tällaiset kokemukset madaltavat raja-aitoja kulttuurin tekijöiden ja tilaajien välillä. Todella hauska kokemus!
Nihkee Akka

Summa summarum ja vieraiden mietteet

Lähtötavoite juhlille oli “hieman erilaiset tuparit vaivattomasti”. Vieraiden ja isoltalaisten palautteen perusteella voisimme sanoa onnistuneemme toteuttamaan tämän tavoitteen ainakin esiintyjien osalta.

Suhteellisen pienellä vaivalla, isoltalaisten hyvällä tekemisen meiningillä, ja panostuksella oli mahdollista rakentaa mainio iltama. Mukaan mahtui hyvän ruuan ja juoman lisäksi paljon naurua, ihmetystä ja hyvää fiilistä.

Oli mukavaa saada kutsu Isoltan tupareihin, jotka vaikuttivat jo etukäteen sellaiselta tapahtumalta, että siihen kannatti yksi kesäloma-ilta käyttää. Isoltan kanssa ollaan tehty yhteistyötä tämän kevään ajan ja oli mukavaa tutustua ihmisiin hieman erilaisessa ympäristössä. Esiintyjät ylittivät kaikki odotukset ja molemmat esitykset olivat erittän loistavia. Jonin korttitemput ennen varsinaista showta olivat todella mieleenpainuvia ja vieläkin sitä miettii, että miten hän ne teki. Oma kokemus lavarunoudesta oli käytännössä täysi nolla, joten myös tuonlainen esitys oli hienoa nähdä. Stand-uppia on tullut nähtyä montakin kertaa mutta tuo Jonnan show meni omalla mittapuulla ihan samalla tasolle parhaiden stand up esitysten kanssa.
Juho Nyberg
En ollut aiemmin nähnyt lavarunoutta livenä tai edes kovinkaan paljon kuullut tästä taiteen muodosta. Nihkeän Akan esitys oli todella hyvä ja esityksestä sai nauraa moneen kertaan. Tykkäsin varsinkin hänen esittämistään englanninkielisistä runoista, jotka toimivat mielestäni vielä paremmin. Stand-up -taikuri Joni Pakanen tuli pöytäämme alkuillasta ruokailun jälkeen ja teki lähitaikuutta pöytäseurueelle, joka herätti keskustelua entuudestaan tuntemattomien ihmisten kanssa pitkäksi aikaa. Illan varsinainen show oli todella hauska ja mieleenpainuva niin taikuruuden kun stand upinkin osalta. Kokonaisuudessaan juhlat olivat 5/5 ja suosittelen lämpimästi molempia esiintyjiä sekä yrityksiä pitämään tämänkaltaisia vapaampia juhlallisuuksia erilaisten esiintyjien avulla.
Henri Silvonen

Tilaa keikka Giglestä

Nihkeen Akan ja Jonin (sekä monia muita esiintyjiä) voit tilata keikalle Giglen kautta.

Järjestämme esiintyjän tilaisuuteen kuin tilaisuuteen – oli kyseessä firman bileet, kick-offit, pikkujoulut, tiimipäivät tai sitten vaan arkinen aherruspäivä, johon kaipaatte hieman lisämaustetta.