Virkistyspäivät – ideoita, ohjelmaa ja vinkkejä

Yrityksen virkistyspäivät

Yrityksen virkistyspäivät ovat monessa työyhteisössä kalentereissa vakiomerkinnöillä. Eikä syyttä. Virkistyspäivät ovat usealta kantilta katsottuna erittäin tärkeä tapahtuma eikä sen arvoa pidä missään nimessä väheksyä.

Osa työnantajista ajattelevat vieläkin virkistyspäivän olevan yhteisen ajan hukkaan heittämistä tai rahan tuhlausta, kun ei tehdä “oikeita töitä”. Väärin. Tämä on yleensä pidemmällä tähtäimellä oikein arvokasta ajankäyttöä, sillä virkistyspäivän isoja etuja on muun muassa:

  • Yhteisölllisyyden parantuminen
  • Tiimiytyminen
  • Ajatusten tuulettaminen
  • Uusien ideoiden saaminen
  • Toisiin työntekijöihin tutustuminen
  • Yhteiset muistot ja hyvät hetket

Virkistyspäiviä voi viettää monella tavalla ja niiden järjestämiseen erikoistuneita palveluntarjoajia on satoja. Keskityimme kokoamaan listalle tee se itse -tyyppisiä ideoita, jotka sopisivat mahdollisimman monelle ja jotka jokainen voi toteuttaa itse tiiminsä tai yrityksen kanssa. Vähällä vaivalla.

Virkistyspäivät eivät aina tarvitse olla koko päivän tapahtuma - myös pienet tauot ja poikkeamat arkeen edistävät työhyvinvointia

Kannattaa muistaa, että virkistyspäivän ei aina tarvitse olla koko päivän “investointi”, vaan myös työpäivien lomaan ujutetut virkistävät asiat voivat edistää työhyvinvointia, auttaa uusien ideoiden saamisessa, luoda tiimitiytymistä jne.

Esimerkiksi markkinointiviestinnän asiantuntijayritys Dinglellä ja taloudenhallinnan ohjelmistoja tarjoavalla Isoltalla on kokeiltu erilaisia elämyksiä ja esityksiä  virkistysiltapäiviin tai esimerkiksi yhteisen lounashetken yhteyteen.

Ohjelmaa, ideoita ja vinkkejä virkistyspäivään tai tiimipäiville

Toimistokonsertti
Virkistyspäivälle saa vähintäänkin erinomaisen startin, kun aloittaa sen live-esityksellä. Tai mikäli ei ole kokonaista virkistyspäivää luvassa, voi toimiston arkisen aherruksen keskeyttää pienellä konsertilla. 

Kulttuurin ja live-esitysten on todettu lieventävän stressiä sekä edistämään hyvinvointia. Se tarjoaa myös apua inspiraatioon ja auttaa irrouttaumaan rutiineista. Esimerkiksi Tuija Rantalainen luo tilaan kuin tilaan ihanan ja rentouttavan tunnelman. Myös Kumo – Acapella musiikkia akustisesti toimii erinomaisena näytteenä loistavasta tiimityöstä.

Luontoretki
Suomen luonto on upea ja toimistolla istumisen vastapainona voi mennä nauttimaan luonnosta. Lähes jokaiselta paikkakunnalta löytyy toimijoita, jotka tarjoavat luontoelämyspalveluita. Omatoimisimmat voivat suunnata esimerkiksi www.luontoon.fi palveluun ja katsastamaan sieltä lähimmät luontokohteet. Eväät reppuun ja menoksi!

Keilaus
Klassikko. Jokaisen tiimin tulisi käydä joskus keilaamassa virkistyspäivän yhteydessä. Se sopii lähes kaikille, ei vaadi erikoisvarusteita ja on sopivan rento aktiviteetti.

Biljardi
Toinen klassikko. Sopii kaikille ja on mukavan rento tapahtuma, josta saa myös kilpailullisen sitä haluaville.

Lasersota
Kuinka hienoa on nähdä ihmisten hyppäävän taisteluun toisiaan vastaan. Aikuisista miehistä ja naisista tulee taas lapsuuden poikia ja tyttöjä, jotka unohtavat ulkomaailman. Kerrassaan loistava keino saada porukka tiimiytymään ja kisailemaan keskenään.

ARTferwork
Gigle on konseptoinut myös ARTferwork -mallia, jossa yrityksen toimistolle (tai muuhun haluttuun paikkaan) tulee ”elämys ovelle toimitettuna” kerran kuukaudessa. ARTferworkit voivat sisältää erilaisia esityksiä kuten lavarunoutta, taikuutta, jazzia, tanssipajoja…Lue lisää ARTferwork konseptistamme.

Saunailta
Vuokraa sauna, tilaa ruuat, hanki juomat ja voila – saunailta on tiimin kuin tiimin kulmakivi virkistäytymiseen. Lauteilla perinteisesti karsitaan roolit pois ja keskustellaan ihminen ihmiselle. Yhdessä rentoutuminen tarjoaa oivan keinon tiimiytymiseen. Sopivia saunoja voi etsiä vaikkapa www.venuu.fi tai www.saunaonline.fi

Ravintoluento
Hyvä ja oikeaoppinen ravinto on yleisen hyvinvoinnin keskeinen osa. Lähes kaikilta paikkakunnilta löytyy henkilöitä, jotka tarjoavat ravintoneuvontaa. Ota yhteyttä heihin ja järjestä henkilökunnalle arvokasta tietoa oman hyvinvoinnin parantamisesta.

Omatoimiset Olympiakisat
Listaa lajit (mieluusti yli 5 kpl), hanki palkinnot, jaa tiimit ja eikun kisaamaan! Ihmiset hitsaantuvat yleensä loistavasti yhteen, kun he ponnistelevat tiiminä tietyn asian eteen. Lajeiksi kelpaa lähes mikä tahansa, vain mielikuvitus on rajana: tarkkuusheitto, maistelukisa, pussijuoksu, tavaroiden etsintä, tavaran pomputus…Lisää vinkkejä löytyy vaikkapa täältä https://juhlapelit.net/

Pakohuone -peli (Escape room)
Tämä nykypäivänä erittäin suosittu aktiviteetti toimii mainiosti myös virkistypäivään. Tässä jos missä aktiviteetissa tiimi joutuu toimimaan yhdessä ja ratkomaan ongelmia. Aivan kuten oikeassa työelämässkin.

Värikuulasota, eli paintball
Tämä varsinkin polttareissa erittäin suosittu tekeminen tarjoaa haastetta ja säpinää kaikille ikään ja kokoon riippumatta. Taktista, mutta sopivan helppoa tekemistä koko porukalle.

Inspiroiva puheenvuoro
Hyvän puheenvuoron jälkeen olo on energinen, innostunut ja inspiroitunut. Loistava puhuja osaa loksautella aivoissa palasia oikeille paikoilleen ja saada ihmiset ”liikkeelle”. Kannattaa siis miettiä voisiko virkistyspäivien ohessa olla myös puheenvuoro. Erilaisia vaihtoehtoja löytyy esim. Speakersforumilta.

Tallipäivä ratsastuksen merkeissä
Virkistyspäivien yksi olennainen puoli monessa yrityksessä on uuden tekeminen ja oppiminen. Kokeilkaa siis vaikkapa ratsastustuntia läheisellä tallilla.

Lavarunoutta
Virkistyspäiviin kuuluu usein (toivottavasti hyvä) ruokailu. Ei pidä kuitenkaan unohtaa kulttuurinnälkää. Gigle on järjestänyt aiemmin mm. lavarunoilijan pikkujoululounaalle ja palautteen perusteella homma toimi kuin junan vessa. Kurkkaa esim. Harri Hertellin Spoken Word tai Nihkee Akka.

Pidä luova tauko, jos kokonaiseen virkistyspäivään ei ole aikaa – Breaks Finland 
”Creative Breaks -konsepti on uudenlainen tapa lisätä yksilön ja työyhteisön kykyä suoriutua vaativista tehtävistä ajattelutavan muutoksella.” Lue lisää https://breaks.fi

Lisää inspiraatiota

Täältä löydät lisää ideoita ja vinkkejä virkistyspäiville

Tilaa keikka ja elämys Giglestä

Giglen kautta tilaat esiintyjän muutamalla napin painalluksella.

Järjestämme esiintyjän tilaisuuteen kuin tilaisuuteen – oli kyseessä firman bileet, kick-offit, pikkujoulut, virkistyspäivät, asiakastapaaminen….You name it – we got it.