Riskiryhmän improvisaationäytelmä tiimi-illassa

Riskillä ryhmä paikalle - Riskiryhmän improvisaationäytelmä tiimi-illassa

Mikä avuksi, kun pitäisi saada kahden eri yrityksen uudet tiimit tutustumaan toisiinsa? Suomalaisittain yleisin vastaus lienee jonkunlainen alkoholijuomatarjoilu, jonka myötä laitetaan kädet ristiin odottaen, että ihmiset alkavat tutustua toisiinsa.

Accountorin ja Isoltan porukka kaipasi ensimmäisiin yhteisiltamiin hieman erilaista tulokulmaa. Luvassa oli perinteisestikin sitä ruokaa ja juomaa, mutta mukaan kaivattiin jotain muutakin “ice breakkeria”.

Apuun riensi Giglen kautta hankittu Riskiryhmä -improvisaatioteatterin porukka kolmen hengen voimin. Toiveena oli tarjota juhlakansalle viihdettä, mutta myös joku yhteinen “puheenaihe” ja tiimiyttävä aktiviteetti.

Juhlatilat ja pre-show

Tiimien iltamaa varten oli varattu juhlatilaksi Karaokebaari Korhosen lounge, jossa oli tarjolla pientä naposteltavaa ja juomaa. Varsinaista esiintymistilaa ei ollut, vaan Riskiryhmän kolmen hengen iskuosasto esiintyi mallikkaasti tilan etuosassa.

Juhlaväen ruokaillessa ja nauttiessa juomaa, Riskiryhmän jäsenet hajaantuivat väen sekaan keräämään ideoita ja aiheita näytelmiä varten. Tässä vaiheessa yleisöllä ei vielä ollut tietoa mitä on luvassa ja tämä näytti olevan kerrassaan loistava keino saada uudet ihmiset keskustelemaan toistensa kanssa ja ihmettelemään tulevaa.

Ennen esitystä Riskiryhmän poppoo keskusteli myös illan järjestäjien kanssa yleisistä, yleisöä kiinnostavista aiheista. Accountorin ja Isoltan teemat pyörivät yrittäjyyden, myynnin, kirjanpidon ja taloushallinnon ympärillä. Paperilla ei ne kiinnostavimmat aiheet, mutta kumman hulvattomaksi ne muuttuivat Riskien käsittelyssä.

Improvisoitu esitys taloushallinnon maailmassa

Riskiryhmän porukka ottivat aiheet omakseen ja vetivät improvisaation keinoin useamman eri “näytelmän”. Juhlaväki pääsi osallistumaan esitysten kulkuun ja myös paperilapuille kerätyt tekstit löysivät paikkansa näytelmiin.

Yleisön naurusta ja innostuksesta päätellen homma toimi paremmin kuin hyvin. Riskiryhmä johdatteli vieraat juhlakansan valitsemaan ja visioimaan maailmaan ja näin näytelmä oli kuin osa heidän elämää. Sopivasti parodioituna. Kerrassaan toimiva kombo.

Esitysten jälkeen ihmisillä oli yhteinen puheenaihe ja he olivat kokeneet jotain uniikkia. Yhdessä.

Tämä yhteinen hetki auttoi tiimien jäseniä aloittamaan keskustelua toistensa kanssa ja näin muodosti linkin ihmisten välille välille. Eli juuri se mitä illalta odotettiin: tiimitymistä, tutustumista ja hyvää fiilistä. Iltaman jälkeen juhlakansan seassa ei näyttänyt olevan juurikaan toisilleen tuntemattomia ihmisiä, vaan yksi iso porukka useamman tiimin sijaan.

Esitys toimi yleisöön kuin se kuuluisa junan vessa! Riskiryhmän porukka keräsi esityksen aiheita vierailta, joten teemat olivat kaikille helposti samaistuttavia. Lisäksi yleisö pääsi vaikuttamaan improvisaation kulkuun monin tavoin. Tämä lisäsi yhteenkuuluvuuden tunnetta ja teki esityksestä kuin räätälöidyn tälle porukalle.
Antero Lappalainen

Tilaa keikka Giglestä

Riskiryhmän (ja monia muita esiintyjiä) voit tilata keikalle Giglen kautta.

Järjestämme esiintyjän tilaisuuteen kuin tilaisuuteen – oli kyseessä firman bileet, kick-offit, pikkujoulut, virkistyspäivät, asiakastapaaminen….You name it – we got it.