Firman pikkujoululounaalle ripaus lavarunoutta

Giglen yksi kantava teema on tehdä kulttuurin kuluttaminen helpommaksi ja nostaa esiin erilaisia tapoja nauttia siitä. Lähiruoka on pop, mutta niin on lähikulttuurikin! Tykkäämme siis erityisesti kokeilla uusia konsepteja asiayhteyksissä, mihin ei yleensä liitetä esiintymistä tai kulttuurin kuluttamista.

Ennen joulua kokeilimme jälleen yhtä uutta konseptia. Tällä kertaa yhdistimme pikkujoululounaan ja lavarunous-spoken word -taituruuden. Konseptia päätti testata laskutus- ja asiakkuudenhallinnan ohjelmistoa tuottava Isolta Oy, jonka pikkujoululounaalle tuotiin mukaan ripaus kulttuuria Harri Hertellin toimittamana.

Talon glögiä ja lavarunoja biitin tahdissa

Pikkujoululounas aloitettiin talon glögien ääressä ja Harrin lennokkaan runouden ja biitin säestämänä. Yleisön hymyistä ja pään nyökyttelystä päätellen konsepti vaikutti toimivalta heti ensimetreistä alkaen. Mukavasti soljuvat sanat olivat omiaan tunnelman luomisessa ja pienen lisämausteen antamisessa yleensä niin perinteiselle yhteiselle ruokahetkelle.

“Esitys oli minulle kokonaan uusi kulttuurielämys, ja aivan loistava sellainen! Virkistävä vaihtoehto trubaduurille, stand-upille tai lauluesitykselle. Hyvällä huumorilla kuorrutetuilla runoilla, mukaansatempaisevalla biitillä ei voi kuin onnistua! Vahva suositus!” – Mona Rosenberg

Keikka kesti noin puolisen tuntia, joka oli juuri sopiva aika juoda glögit ja kasvattaa ruokahalua. Tässä tapauksessa järjestys oli tosiaan oikein sopiva näin päin, mutta uskoisimme esityksen toimivan myös ”kruununa” hyvälle ruualle esimerkiksi pääruan jälkeen toimitetettuna.

Positiivista palautetta tuli myös ravintola Ainolta, jossa pikkujoululounas järjestettiin. Henkilökunta fiilisteli sekä esiintyjän että yleisön tunnelmaa. 

Uutta myös esiintyjälle

Lounas yhdistettynä lavarunouteen oli myös uusi konsepti Harrille, joka on kyllä esiintynyt niin Finlandia-talon valtavalla näyttämöllä, kuin myös ihmisten olohuoneissa.

Miten keikka sujui ja miltä tällainen konsepti tuntui?

Keikka oli varsin positiivinen kokemus, vaikka aluksi hieman jännittikin miten porukka ottaa vastaan tuollaisessa tilanteessa, jossa ei olla välttämättä totuttu runoutta kuulemaan. Jengi kuitenkin näytti diggailevan ja uskonkin, että kokemus oli myös yleisölle antoisa!”

”Oli hienoa esiintyä niin intiimissä tilanteessa ja ympäristössä päästen tuomaan runouden ilosanomaa pikkujoulutunnelmien keskelle. Uskon, että esiintymisen yllätyselementti oli myös keikan kannalta tärkeä. Harva varmaan osasi odottaa, että alkumaljojen yhteydessä kuullaankin spoken wordia biittien ryydittämänä. Ottaisin koska tahansa uusiksi!” -Harri Hertell

Mitä seuraavaksi ja kenen kanssa?

Gigle etsii jatkuvasti uusia yrityksiä ja yksityishenkilöitä, jotka olisivat kiinnostuneita kokeilemaan uudenlaisia konsepteja kulttuurin alalla.

Mikäli siis sinulla tai yritykselläsi on mielessä uusia ajatuksia kulttuurin kuluttamisestai tai olisit valmis olemaan mukana kehittämässä uusia konsepteja, ota yhteyttä meihin makers@gigleapp.com

Tilaa keikka Giglestä

Harrin (ja monia muita esiintyjiä) voit tilata keikalle Giglen kautta.

Järjestämme esiintyjän tilaisuuteen kuin tilaisuuteen – oli kyseessä firman bileet, kick-offit, pikkujoulut, tiimipäivät tai sitten vaan arkinen aherruspäivä, johon kaipaatte hieman lisämaustetta.

Miksi Gigle?

Perinteisesti esiintyjän löytäminen ja ostaminen tilaisuuteen vaatii googlaamista, kyselemistä kavereilta, tarjouspyyntöjen lähettämistä, neuvotteluja, maksuista sopimista sekä aikatauluttamista. Ei enää.

 

Löydä paikalliset esiintyjät
Varaa esiintyjä heti
Säästä aikaa ja vaivaa
Tue lähikulttuuria
Tarjoa vieraillesi ainutlaatuinen kokemus
Tiedä mitä maksat