Järjestä onnistuneet lastenjuhlat esiintyjän kera

Lastemme syntymän jälkeen juhlajärjestelymme ovat keskittyneet voimakkaasti lasten ympärille. Nimiäisjuhlat olivat ensimmäiset suuremmat bileet ja jouluvalmistelut joulupukkitilauksineen ja piparkakkutaloineen vievät jo hyvän siivun arjesta. Joka vuonna toistuvat myös syntymäpäivät.

Sanotaan, että kaksosperheen elämä on helpompaa kuin yhden lapsen perheellä sen jälkeen kun muksut ovat täyttäneet kolme vuotta. Tämän huomaa konkreettisesti siinä että synttärijuhlia tarvitsee järjestää vuosittain vain kerran.

Kasasin perheessämme toteutettavan viiden ohjesäännön listan kaikille kotisynttäreitä ja muita lastenjuhlia järjestäville perheille.

  1. Ota rennosti: kaiken ei tarvitse olla valmista kun vieraat tulevat ja tarjoilutkin voi tänä päivänä ostaa halutessaan valmiina.
  2. Laita särkyvimmät esineet piiloon: meillä tosin on aina kaikki säilynyt ehjänä, mutta en silti asettaisi herkästi särkyvää maljakkoa sohvapöydälle.
  3. Ei punajuuripiirakalle: tarjoilut, joita on erityisen vaikea puhdistaa sohvalta, matolta tai mistään tekstiilistä, kannattanee jättää kauppaan. Tällä listalla on meidän perheessä ainakin punajuuri, kurkuma ja avokado.
  4. Huomioi erikoisruokavaliot: tarjoiluja suunniteltaessa on hyvä huomioida myös erikoisruokavaliot, onneksi lapsetkin jo sen tietävät: “Äiti, me tarvitaan myös yksi vegaaninen kakku. Koska osa kavereista on vegaanisia.”
  5. Siivoa heti: kun vieraiden lähdettyä käyttää 30-60 minuuttia astioihin ja lahjapapereiden keräilyyn, ei kodista edes huomaa että synttärit on pidetty.

Esimerkkibudjetteja - mitä kotijuhlat maksavat

Olemme järjestäneet omille kaksosillemme useammat juhlat kotona kera esiintyjien (sattuneesta syystä). Alla muutama esimerkki niiden juhlien budjeteista.
 
Kotiin loihdittu ilmapallomaa
Ilmapallotaikuri Taikan esitys: 120 e
 
Tarjoilut: autokakku, vegaaniset muffinsit, popcornit, piparit, juomat: 60 e
 
Koristeet: koristenauha ja ilmapalloja: n. 10 e
 

Yhteensä: 190 e

Ja täältä löydät alkuperäisen kirjoituksen kotisynttäreistä ilmapallomaassa

Simpanssi-Anssin kotikeikka

Sarin synttäriesitys: 240 euroa

Tarjoilut: Kotitekoiset kakut ja keksit, sekä puolivalmiit tarjottavat (popparit, juomat jne) lähi-Alepasta 50 e

Koristeet: koristenauhaa ja ilmapalloja: n. 10 e

Yhteensä: 300 e

Ja täältä löydät alkuperäisen kirjoituksen Simpanssi-Anssin kotikeikasta.

Juhlien järjestäminen kotona ei siis loppujen lopuksi ole niin haasteellista eikä myöskään kallista. Vaikka mukana olisi huikean elämyksen tarjoava esiintyjä. Oma kotisohva voi siis hyvinkin päihittää Hoplopit tai muut ulkopuolisten tarjoamat juhlapaikat.

Esiintyjä lastenjuhliin?

Giglen kautta löydät esiintyjät lastenjuhliin sekä muihin tilaisuuksiin – oli kyseessä firman bileet, kick-offit, pikkujoulut, syntymäpäiväjuhlat, kesätapahtuma, puutarhajuhla, yleisötapahtuma, festarit, tupaantuliaiset, polttarit tai hääjuhlat.