Olkkarikekkerit – yhteisiä elämyksiä kotisohvalla

Kohtaamisia kaupungissa – yhteisiä elämyksiä kotisohvalla

Giglen syyskaudella 2018 järjestämä Olkkarikekkerit -esityssarja tuo viisi erilaista elämystä lapsiperheiden olohuoneisiin. Mistä keikkasarja sai alkunsa? Miksi konsepti toteutetaan?

Giglen tavoitteena on tuottaa elämyksiä monipuolisesti ja toimittaa esiintyjä paikalle helposti ja nopeasti: lasten synttärit, aikuisten synttärit, yrityksen pikkujoulut tai vaikkapa kotikonsertti. Haluamme lisätä esitysten kulutusta mutta sydäntämme lähellä ovat myös projektit jossa koemme että pääsemme tuottamaan hyvää oloa ja tekemään asioita joilla on merkitystä.

Kun törmäsin Alli Paasikiven säätiön avustukseen keväällä 2018, huomasin että voisimme yhdessä säätiön ja Giglen esiintyjien kanssa toteuttaa projektin joka levittäisi onnellisuutta ympärilleen ja jolla voisi olla vaikutusta elinympäristöömme. Tästä ajatuksesta syntyi Olkkarikekkerit.

Alli Paasikiven säätiö tekee tärkeää työtä

Alli Paasikiven säätiö työskentelee perheen sosiaalisen turvallisuuden lisäämiseksi yhteiskunnassa ja tekee tärkeää työtä. Kahden lapsen äitinä kaupungissa tukiverkot ovat usein tiukilla ja kantakaupungissa lapsiperheitä ei välttämättä taloyhtiön alueella ole riittävästi, jotta samanikäisiä leikkikavereita riittäisi.

Tästä syntyi idea; tukiverkosto. Tunne siitä että kuulumme perheenä johonkin yhteisöön tuo valtavasti turvallisuuden tunnetta. Onko kaikilla perheillä mahdollisuus tähän? Onko pihapiirissä lapsia jotka eivät aina löydä leikkiseuraa? Oletko vasta muuttanut uuteen kaupunginosaan ja tuttuja ei vielä ole tarpeeksi?

Olkkarikekkerit -tapahtumasarjassa esiintyjän saa maksutta kotiinsa, mutta samalla ovet on avattava myös naapuruston lapsille.

Kauhuskenaariossa lapsilaumat valloittavat valkoisen sohvan ja kaatavat viherkasvit mennessään – siksi me Giglellä huolehdimme siitä että lapsia ei tule yli sovitun määrän, esityksen pituus on sellainen johon 5-7-vuotiaat jaksavat keskittyä ja gigleläisiä on paikalla riittävästi että katastrofeja ei tapahdu. Keikkapaikan tarjoajan osoitetta ei myöskään huudella julkisesti, se luovutetaan vain ilmoittautuneille.

Yhteisöllisyyden rakentamista

Toivomme, että tapahtumasarjan avulla ainakin muutama lapsi saa uusia ystäviä, vanhemmat lisää kavereita joiden kanssa vaihtaa kuulumisia ja joilta kysyä: mitä sinulle kuuluu? Toivomme, että tapahtumasarjan avulla kynnys kutsua kaveri kylään madaltuu, tai lapsi uskaltaa soittaa naapurin ovikelloa hädän hetkellä.

Olohuoneilla on edelleen merkitystä. Kutsu toisen kotiin on eri asia kun tapaaminen kahvilassa cappuccinon äärellä tai lastenvaatekirpputorin jonossa.

Giglen tavoitteena on kulttuurin kulutuksen lisääminen sekä ainutlaatuisten elämyksien korostaminen. Tuotamme elämysten avulla merkityksellisiä kohtaamisia ihmisten välille. Tapaaminen kulttuurikeskuksissa kovassa hälinässä on erilaista kun kokea yhdessä intiimi elämys. Olohuone ja oma koti tilana on jokaiselle tärkeä, henkilökohtainen paikka. Kylään kutsuminen lähentää perheitä ja yhteinen elämys tuo puhuttavaa pitkäksi aikaa – vaikka sitten siellä Alepan jonossa.

Milloin olkkarikekkerit pidetään?

Tarkista tarkemmat aikataulut Olkkarikekkeriden sivuilta ja ilmoittaudu myös Facebook tapahtumaan.

Tilaa keikka Giglestä

Gigle tuo paikalliset esiintyjät saatavillesi parin klikkauksen kautta ja tekee esitysten tilaamisesta helppoa ja nopeaa.

Sinä voit keskittyä olennaiseen, eli ikimuistoisen tapahtuman järjestämiseen.