Olkkarikekkerit Vahtikoira Veikon vauhdikkaissa menoissa

Olkkarikekkerit Vahtikoira Veikon vauhdikkaissa menoissa taloyhtiön kerhohuoneessa

Olkkarikekkerit rantautuivat Kruunuvuorenrannan Kerhohuoneeseen yhdessä Vahtikoira Veikon kanssa. Kerhohuoneeseen on matala kynnys tulla. Tila on ei kenenkään maata, siellä saa ottaa rennosti, olla omannäköinen perheensä. Ei ole stressiä pukukoodeista tai käyttäytymissäännöistä, lapset on lapsia ja aikuiset ovat rentoja tutussa tilassa.

Pikkuapurit apuna roudaamisessa
Toisella, Vahtikoira Veikon keikalle, tuotantotiimi oli kasvanut jo viiteen henkeen. Tällä kertaa kaasuttelimme autolla paikalle vieläpä apulaisten kera.
Pikkuapurit apuna jakamassa tarroja piparipalkalla
Tuotantoassarit toimivat piparipalkalla ja puhtia riitti vielä roudauksen jälkeen jakaa tarroja.

”Kerhohuoneet pitäisi ehdottomasti herättää taas eloon! Omassa lapsuudessa, 80- ja 90-lukujen taitteessa koko lähiö eli kerhohuoneissa. Siellä kävivät ompelukoneet, palapelit ja ruokapadat kuumina. Äitini on kertonut, kuinka ei olisi selvinnyt ruuhkavuosistaan ilman yhteisön tukea, joka löytyi nimenomaan yhdessä luodusta kerhohuonekulttuurista.”

– Lotta Rantanen / Gigle

Vahtikoira Veikon yhdistelmä musiikkia ja teatteria toimi lattialle levittäytyneelle lapsiyleisölle loistavasti. Aikuisetkin lähtivät mukaan alun pienen harjoittelun ja vahtikoiran kannustusten jälkeen. Tunnelma oli yhteisöllinen.

 

Vahtikoira Veikko soittamassa sahaa olkkarikekkereiden keikalla
Veikko yllätti yleisönsä myös soittamalla sahaa vaikka yleisöstä kajahtikin ilmoille epäilevä: “Eihän tuota voi soittaa!” Samalla tuotiin vanhan ajan perinteitä näkyväksi kaupunkilaislapsille.

Saman pihan asukkaat tapasivat toisiaan sekä tapahtumassa että ennen keikkaa, kun tila koristeltiin yhteisön voimin. Veikon keikalle oli saapunut todellinen kohdeyleisö: saman naapuruston lapset ja aikuiset. Syntyi spontaania keskustelua lasten iästä kun kartoitettiin naapuruston leikkikaveritilannetta tuleviin pihaleikkeihin.

Kerhohuone palveli yhteisöllisyyden syntymistä myös siltä osin, että sieltä perheillä ei ollut kiire keikan jälkeen. Kerhohuone tilana jopa kannustaa siihen, että jäädään hetkeksi viihtymään ja juttelemaan.

Starkin keikalta, toisen olohuoneesta, selvästi poistuttiin nopeammin. Olohuonekeikan kohdalla varmasti pohditaan toisen yksityisyyden rajaa; onko sopivaa jäädä hengailemaan esityksen jälkeen toisen olkkariin?

Seuraa Veikkoa: https://www.facebook.com/VahtikoiraVeikko/

Vahtikoira Veikko
Vahtikoira Veikko soittamassa sahaa

Tilaa keikka Giglestä

Gigle tuo paikalliset esiintyjät saatavillesi parin klikkauksen kautta ja tekee esitysten tilaamisesta helppoa ja nopeaa.

Sinä voit keskittyä olennaiseen, eli ikimuistoisen tapahtuman järjestämiseen.