Olkkarikekkerit ja Herra Starkin jouluyllätys​

Olkkarikekkerit ja Herra Stark
Olkkarikekkerit ja Herra Stark

Olkkarikekkerit ja Herra Starkin jouluyllätys

Ensimmäiset Olkkarikekkerit järjestettiin nimensä mukaisesti olohuoneessa, ja sekös oli omalla tavallaan jännittävää, mutta myös kotoista ja tunnelmallista.

Nukketeatteri toimi pienessä, intiimissä kotitilassa loistavasti. Esitys oli niin lähellä yleisöään, ettei ihme että tilanteesta sulautui lopulta taianomainen sekoitus realitya ja satua. Samanaikaisesti yleisön ulottuvilla olivat Ikean kattolamput, taulutelkkari, upeasti old scool -tyyliin rakennettu nukketeatterin lavastus sekä persoonalliset nuket, jotka taiteilija Milla Risku oli itse valmistanut. Esitys innosti lapsiyleisönsä spontaaniin vuoropuheluun tarinan päähenkilön Herra Starkin kanssa ja yhtä yleisössä istunutta mummia lainaten, ”lasten esitys on onnistunut jos se saa yleisönsä eloon ja mukaan keskusteluun”.

Olkkarikekkerit - Yleisöä
Jokainen yleisössä oleva lapsi sai vielä tutustua tämän pienen nukketeatterin takahuoneeseen. Osa tarvitsi hieman vanhemman tai isosiskon turvaa mutta suurin osa uskaltautui ihastelemaan takatilaa teatterin valonaisen Milla Riskun opastuksella. Huomaa musisoivan poron kuononpää!

Olkkarikeikoissa intiimin ja yhteisen tilan rajat sekoittuvat ainutlaatuisella tavalla. Silti yleisön kesken ei puhuttu lainkaan kodin sisustuksesta vaan tältä osin oltiin yleisempien aiheiden äärellä. Kulttuuri puhutti ja se, mistä kukin oli tullut. Upeaa oli huomata että kaikki ilmoittautuneet saapuivat paikalle, ja kaikki saapuivat ajoissa! Paitsi se yksi kiintiö-eksynyt.. Mutta tämä on ehdottomasti poikkeuksellista ilmaisissa tapahtumissa, joissa no-show-prosentit kohoavat usein ikävystyttävän korkeiksi. Yleisö oli myös ihanan moninainen, välillä puhuttiin suomea, välillä espanjaa, ruotsiakin kuului! Lapset ja vanhemmat olivat lähellä toisiaan, teatteri oli lähellä yleisöään, vessaan ei tarvinnut lähteä toiseen kerrokseen, kaikki näkivät, kaikki kuulivat. Vau – täyden kympin kekkerit.

Seuraa Starkin youtube-kanavaa ja kurkkaa joulukalenterin ensimmäiseen luukkuun: https://www.youtube.com/channel/UCHHFMdxFzfqpO1ucx0KBVxA

Kun kaksi tuottajaa pistää olkkarikeikan pystyyn ilman autoa, Ikea-kasseille ja fillarille on käyttöä. Ehkäpä ekologisin tuotanto ikinä.
Herra Stark kutsuttiin äidin, tyttären ja satunnaisten AirBnB-vieraiden yhteisölliseen kotiin ja saimmekin heti innokasta apua lippujen jakamiseen.
Herra Stark läpsyttelee onnistuneen keikan jälkeen.
Nukketeatteritaiteilija Milla Risku ja Giglen Lotta pistävät esityksen pakettiin.

Tilaa keikka Giglestä

Gigle tuo paikalliset esiintyjät saatavillesi parin klikkauksen kautta ja tekee esitysten tilaamisesta helppoa ja nopeaa.

Sinä voit keskittyä olennaiseen, eli ikimuistoisen tapahtuman järjestämiseen.