Juhlat tulossa? Nappaa vinkit mahtavien kemujen järjestämiseen

Riskiryhmä esiintymässä 70-vuotisjuhlilla
Riskiryhmä esiintymässä 70-vuotisjuhlilla

Juhlien suunnittelu vaatii hieman vaivaa, mutta onnistuneet juhlat jäävät mieleen. Kokosimme yhteen järjestäjän -check-listin, jonka avulla voit tarkistaa onko tärkeimmät asiat otettu huomioon.

Alkuvalmistelut

Tila: Kotona vai tapahtumatilassa? Jos koti on liian pieni, vapaita tiloja voi tsekata vaikkapa osoitteesta Venuu.fi.

Teema: Teema ei ole pakollinen, mutta teeman avulla voi tuoda esille syyn juhlaan; nelikymppisiä viettävä ystävä voi ansaita kunnon prinsessabileet ja kuka meistä ei olisi oman elämänsä supersankari? Teeman voi rakentaa myös oman arvomaailman ympärille: ekologiset juhlat (lahjatoiveena vain ekotuotteita tai palveluja), kantaaottavaa lavarunoutta tai omaa musiikkimakua heiastava teema: jazzia, heviä tai 50-luvun tunnelmaa.

Kutsut: Laita kutsut eteenpäin ajoissa – lähetä tekstari, perusta FB-tapahtuma tai ilahduta kutsuttuja aidolla postikortilla. Mitä tärkeämpi tapahtuma, sen aiemmin kutsut postiin!

Dress code: Millainen tapahtuma on kyseessä? Toivotaanko teemaan sopivia asuja vai onko kyseessä esimerkiksi cocktail-tilaisuus jossa vierailta toivotaan tilaisuuteen sopivaa pukeutumista?

Tapahtumailmoitus: On kohteliasta ilmoittaa juhlista naapureille – kirjoita lappu ilmoitustaululle ja kutsu vaikka naapuritkin paikalle, jos juhlat sen sallivat ja tilaa löytyy.

Juhlakattaus - viinilasit

Juhlissa

Tarjoilut: Tilaa tarjoilut valmiina tai noudata esimerkiksi Kinuskikissan ohjeita ja loihdi upeat tarjoilut itse. Kaupan paistopisteestä saa myös mukiinmeneviä tarjoiluja: sämpylöitä, leivonnaisia ja vaikkapa salaatteja.

Koristelut:Koristeet valitaan teeman mukaan. Ilman teemaa järjestettävissä juhlissakin koristeet kohottavat tunnelmaa. Suosi ekologisia koristeita – vältä muovia!

Esiintyjä: Esiintyjä tekee tapahtumastasi ainutlaatuisen. Intiimi kohtaaminen lahjakkaan taiteilijan kanssa koskettaa sekä katsojia että esiintyjää. Tilaamalla esiintyjän juhliin saat hyvän mielen itsellesi ja vieraillesi ja tuet samalla artistin uraa.

Musiikki: Jos et sattunut tilaamaan loppuillaksi DJ:n palveluja, tilaisuuteen sopivan musiikin voi kasata spotifysta tai käyttää esimerkiksi nettiradiota luomaan tietynlainen tunnelma.

Juhlien muistilista - cupcakes

Jälkeen

Jatkot: Jos juhlatilassa ei voi mekkaloida pikkutunneille asti, vieraille on hyvä ilmoittaa ajoissa jatkosuunnitelmasta ja kirjata tämä vaikkapa kutsuun, jotta vieraat osaavat huomioida jatkopaikan esimerkiksi vaatevalinnoissa sekä kotiinpaluussa. Hyvät juhlat usein jatkuvat myös virallisen osuuden jälkeen ja mainio tapa varmistaa menon jatkuminen on valmistella jatkotkin etukäteen.

Kiitoksia: Kiittäminen kannattaa aina. Kaunis kiitos juhlavieraille on aina paikallaan – ilman loistovieraita ei olisi hienoja ja ikimuistoisia juhlia!

Kuvat: Nykyisin jokaisista juhlista löytyy läjäpäin kuvia ja usein on mukava nähdä myös muiden ottamia otoksia. Lisää kutsuun vaikka oma hashtag, jonka kautta kuvat voi nähdä esimerkiksi Instagramissa. Mikäli olet käyttänyt kutsumiseen Facebookia, käytä tapahtumasivua kuvien keräämiseen samaan paikkaan.

Löydä esiintyjä juhliin

Unohda googlettelu, tarjouspyyntörumba, maksu- ja sopimussäädöt.
Hoidamme ne puolestasi.