Kulttuurikesä Keski-Suomessa

Kepparikisa-areenan vieressä asusti kuukauden vanhoja varsoja

Rakastan Helsinkiä. Rakastuin Helsinkiin jo 90-luvun lopulla, kun muutin Sibelius-lukion vuoksi kotipaikkakunnalta kauas pois. Helsinki-ihastukseni myötä syntyi rakkaus suuriin kaupunkeihin – niiden tuomaa vapautta, mahdollisuuksia ja kulttuuria kohtaan.

Kaupunkirakkaudestani huolimatta lapsuudesta tutut luontoelämykset ovat asioita, joita haluan jakaa omien lasteni kanssa. Metsissä rymyäminen, vanhoissa raunioissa leikkiminen, kasvien kerääminen leikkiruokiin, valkoisen lumen ja hiekan (jos sellaista sai rapsuttamalla irti jäiseltä hiekkalaatikolta) sekoittaminen oli parasta mitä tiesin. Paitsi jos sattui löytämään palasen lahoa puuta, joka muistutti mielestäni hyvin paljon possunlihaa.

image

Pikkuihmisten ensimmäinen kalansaalis ja maailman pienimmät ahvenfileet.

 

Viime aikoina on julkaistu paljon tutkimuksia ja artikkeleja luontokosketuksen merkityksestä ihmisten hyvinvoinnille. Multakasoissa möyriminen tekee hyvää ja hiljaisuus sekä paluu arkisten asioiden äärelle – tylsyys – vapauttaa energiaa ja kehittää lastenkin mielikuvitusta. Remontin keskellä meidänkin mukelot saavat loistavan perheleikin kasaan vain muutamalla ruuvilla, joista pisimmät edustavat luonnollisesti vanhempia ja pienimmät lapsia.

On ollut ilo huomata kuinka aktiivinen toiminta mökkipaikkakunnallamme on. Kävimme tänä vuonna vain murto-osassa paikallistapahtumia mutta pääsimme kokemaan Kesäasukasillan teatteriesityksen ja maukkaan muikkukeiton sekä Taikuri Simo Aallon ihanan esityksen luontoillassa. Unohtamatta tietenkään pikkuihmisille tarkoitettuja keppihevoskilpailuja.

image

Kepparikisa-areenan vieressä asusti kuukauden vanhoja varsoja

 

Gigle-tiimi on hakenut energiaa metsästä ja suunnitelmat syksyn osalta alkavat olla valmiita. Varsin syvän sekä hersyvän brainstormauksen ja tuotekehityksen jälkeen on aika kääriä hihat ja kertoa Giglestä kaikille. Samalla tietysti tuotekehitystä aktiivisesti jatkaen. Tämä projekti ei ole koskaan valmis, mutta otamme päivittäin uusia askelia.

image

Onneksi olemme tottuneet pitkiin projekteihin – uuden pöydän rakentaminen vie noin kaksi vuotta (jos emme huomioi puun kasvuaikaa). Tänä vuonna saimme pihapuusta jo valmiita massiivisia lankkuja!

 

Toimintamme on turvattu tulevaksi vuodeksi – kiitos Finnveran ja Avekin – ja toivommekin mahdollisen monen innokkaan tulevan mukaan testaamaan palvelua sekä antamaan palautetta ja kehitysideoita.

Aurinkoisia päiviä!