Kaksosten kotisynttärit ilmapallomaassa

Wohhoo! Viidennet kotisynttärit ovat takanapäin. Ennen ensimmäisiä omien lasten synttärijuhlia luulin kotisynttäreiden olevan kamalinta mitä kukaan vanhempi voi keksiä. Täytyyhän olla syy minkä vuoksi vanhemmat lakkasivat kutsumasta lapsia kotiin ja siirsivät synttärit hoploppeihin ja kiipeilykeskuksiin.

Eihän hoplopeissa ja kiipeilykeskuksissa mitään vikaa ole. Itse olen kuitenkin tähän asti suosinut kotisynttäreitä. Minkä vuoksi?

  1. Oma koti on tärkeä myös lapsille: kotisynttärit vaativat hieman enemmän järjestelyjä, mutta ainakin omat lapseni pitävät siitä että päiväkotikaverit näkevät suosikkilelut ja oman huoneen.
  2. Uusien taitojen oppiminen: Muksut pääsevät osallistumaan tapahtuman suunnittelemiseen ja toteuttamiseen. Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon kun kutsut järjestetään? Tälle listalle pääsevät ainakin vieraslistan laatiminen ja kutsut, tarjoilun suunnittelu ja valmistaminen sekä koko kodin koristaminen.
  3. Kohtaaminen: sekä lapset että aikuiset kohtaavat toisensa. Aikuiset vaihtavat ajatuksia kahvipöydässä ja lapset voivat kehittää rauhassa omia leikkejä.
  4. Käytöstapojen kertaaminen: kun vieraat tulevat ja lähtevät voimme harjoitella tärkeitä taitoja: tervehtiminen, kiittäminen, naulakolle ohjaaminen ja niin edelleen.

Olemme tehneet vuosittain tarjoilut kotisynttäreille itse, hieman kaupan pakastealtaita hyödyntäen. Viimeiset kolme vuotta olemme myös ostaneet esiintyjän viihdyttämään vieraita ja tekemään synttäreistä vieläkin ikimuistettavammat. Kolmevuotissynttäreillä vieraat saivat glittertatuoinnit Ruffle Armyn toimesta, 4-vuotissynttäreillä vieraanamme oli Sari Aalto ja Simpanssi Anssi. Nyt 5-vuotisjuhlissa tutustuimme Ilmapallotaikuri Taikaan.

Ilmapalloelämys

Ilmapallotaikuri Taikalla on kokemusta ilmapallojen vääntämisestä jo 10 vuoden ajalta. Taikan saapuessa kotiin mukaan tuli tervetuliaisilmapallokukkakimpun ja lempeän musiikin myötä ihanan raikas tuulahdus suoraan ilmapallomaasta.

Synttärisankarit ja vieraat kasattiin sohvalle ja ilmapallohetki alkoi. Taika kertoi tarinoita ilmapallomaasta ja osallisti lapsia hienosti. Kymmenen 3-6 -vuotiaan lapsen pitäminen aloillaan ei ole helppo homma, mutta kysymyksiä ja tarinoita hyödyntäen ilmapallojen tekemiseen kuluva aika kulki nopeasti.

Palloista tuli todella hienoja. Vieraat saivat jokainen omat pallot ja toivepalloina toteutettiin tiara, miekka, nalle, koira, moottoripyörä, kukka ja vaikka mitä muuta. Tarinallisen alun aikana kotisohvalle jäivät myös papukaija, pupu, Sisu-käärme ja valtavan kokoinen mustekala.

Juhlien jälkeen pohdimme ilmapallomaata: millaista siellä on asua? Menevätkö ilmapallopuut rikki jos ne kaataa? Vai onnistuuko homma lempeästi ilmapallosahalla? Miten ihmisistä voi tulla isona ilmapallotaikureita?

Tiimityötä parhaimmillaan

Synttäreiden järjestäminen on parhaimmillaan koko perheen tiimityötä, jossa sekä lapset että vanhemmat pääsevät osallistumaan järjestelyihin. Kakut eivät meilläkään ole kauneimpia mutta ainakin ne on tehty yhdessä. Kahvi on vasta usein valumassa kun vieraat saapuvat mutta edelleen hurraamme sille että kukaan ei ole suihkussa ja hiukset on kammattu. Kutsut lähtevät joka vuosi liian myöhään mutta ainakin toistaiseksi vieraita on ollut mukavasti paikalla.

Mitä tämä kaikki maksoi?

Ilmapallotaikuri Taikan esitys: 120 e

Tarjoilut: autokakku, vegaaniset muffinsit, popcornit, piparit, juomat: 60 e

Koristeet: koristenauha ja ilmapalloja: n. 10 e

Yhteensä: 190 e

Verrattuna ulkopuolelta ostettuihin synttäreihin, itse järjestämällä voi säästää paljon rahaa. Siitäkin huolimatta että käyttää sitä hieman esityselämykseen.

Millaisia kokemuksia sinulla on kotisynttäreiden järjestämisestä? Suositko mieluummin omaa olohuonetta vai onko bileet mielestäsi helpompi pitää ihan jossain muualla? Millaisen esiintyjän haluaisit ostaa omille synttäreillesi?

Tilaa keikka Giglestä

Taikan (ja monia muita esiintyjiä) voit tilata keikalle Giglen kautta.

Järjestämme esiintyjän tilaisuuteen kuin tilaisuuteen – oli kyseessä firman bileet, kick-offit, pikkujoulut, syntymäpäiväjuhlat, lastenjuhlat, kesätapahtuma, puutarhajuhla, yleisötapahtuma, festarit, tupaantuliaiset, polttarit tai hääjuhlat.