Kaksosten kotisynttärit – Ikimuistoisia hetkiä Sari Aallon ja Simpanssi-Anssin kanssa

Ihana Simpanssi-Anssi ja Sari Aalto

Giglen visio on lisätä pienimuotoisten esitysten kulutusta urbaaneilla alueilla. Missiona on madaltaa ostamisen kynnystä sekä luoda mahdollisuus heräteostoksen tekoon myös esittävän taiteen ja elämyksien kohdalla. Jotta pysymme hereillä ja tiedämme mitä tarjoamme, testaamme esityskonsepteja eri tilaisuuksissa aina kun mahdollista. Viikonloppuna vietimme kaksostemme 4-vuotissynttäreitä. Lauantaina leivottiin kakku, keksit ostettiin kaupasta ja popparit valmistuivat mikrossa.

Neljässä vuodessa on tapahtunut paljon. Aktiivisen remontoimisen, freelancer-projektien ja maisteritutkinnon ohella aika on kulunut myös kahden mahtavan tyypin elämää seuratessa. Alkuajan haasteet univajeesta vaipparumbaan ovat vaihtuneet aivan toisenlaiseen elämään – nyt pohdimme elämän syntyä, ystävyyssuhteita ja sitä voivatko pojat leikkiä tyttöjen kanssa ja tytöt poikien kanssa. Tästäkin huolimatta otimme riskin ja päätimme kutsua tytöt ja pojat, miehet ja naiset, isät ja äidit, saman katon alle kotiimme juhlistamaan perheyrityksemme nuorinta sukupolvea.

image

 

Esitys olohuoneessa

Vieraat saapuivat hyvissä ajoin. Parannusta viime vuoteen; kakun koristelu oli kesken mutta juhlakalut ja vanhemmat olivat tällä erää valmistautuneita ja vieraat vastaanotettiin pyyhkeiden sijaan ihan juhlavaatteet päällä.

Yksi kasvatusperiaatteistamme on tarjota tavaran sijasta elämyksiä. Omat lapsemme muistavat tilaisuuksia jopa kahden vuoden takaa ja usein mieleen jääneet hetket liittyvät tiiviisti elämyksellisyyteen.

Kun katsoin Sari Aallon Simpanssi Anssia ja lapsia sohvalla elämyksellisyys oli käsinkosketeltavaa. Jopa cooleimmat muksut lämpenivät Sarin ja Anssin loistavalle esitykselle ja lapset, joilla on tavallisesti vaikea istua aloillaan muutamaa minuuttia kauempaa katsoivat esityksen ja nauttivat siitä kovaan ääneen nauraen. Yhdessä, muiden kanssa.

image

Nimiäiskutsu. Kuvassa ensimmäinen katse kaksossisareen.

 

Useat tutkimukset osoittavat elämyksien tuottavan enemmän ja pitkäaikaisempaa iloa kuin tavaran, joka menettää merkityksensä nopeasti. Laadukkaan esityksen ja ammattiesiintyjän tilaaminen ei kuitenkaan ole yhtä edullista kuin ilmapallojen ostaminen. Tästäkin huolimatta suosin mieluummin taidetta ja kulttuuria kuin pelkkää muovisälää. Yhtenä syynä voi kenties pitää sitä, että toimimalla näin kannatan pienyrittäjiä ja välitän omia arvojani myös ympärilleni. Tiedän myös, että joissakin perheissä painotetaan taiteen sijasta esimerkiksi urheilua, minkä vuoksi onkin mahtavaa jos joku urheilijataustainen vanhempi kutsuu omat lapseni mukaan vaikkapa jalkapalloteemaisiin juhliin.

Sari ja Anssi ottivat kaikki huomioon

Sari Aallon esitys oli mukaansatempaava ja huumori juuri 4-5-vuotiaille sopivaa. Anssin epäsovinnainen käytös viehätti niin isoja kuin pieniä – hahmojen kautta voi kertoa asioita jotka muuten jäisivät kenties sanomatta. Sari on esiintyjänä ja tyyppinä mahtava – ystävällinen ja lämmin. Hän huomioi niin lapset kuin vanhemmat ja piti helposti 15 lasta sohvalla koko esityksen ajan. Tämän jälkeen kaikki saivat fanikortit ja halutessaan myös fanikuvan.

image

Jokainen sai fanikortin muistoksi…

Palaute juhlista ja kiitosviestit

…olivat loistavia.

”Kiitos juhlista, Anna on puhunut apinasta taukoamatta koko illan.”

”Mäkin oon kuullut apinasta, tosin muksuja nauratti kertominen niin paljon, että oli välillä vaikea saada selvää.”

”Suuret kiitokset hauskoista synttäreistä! Ohjelmanumero mietitytti meillä kotona vielä pitkälle iltaan (“Miten se simpanssi osasi puhua vaikka se oli nukke?”) ja muutenkin jäi mukavat muistot!”

”Lapset odottivat synttäreiltä vieraiden lisäksi myös lahjoja: Sitten kun meillä on synttärit, niin ihmiset tuo meille lahjoja kotiin. Oikeest!”

Kaikista ihanista lahjoista, itsetehdyistä miekoista ja taikasauvoista Marvelin legoihin, mieleen jäi kuitenkin vaaleanpunainen ponikortti. Se oli parasta ikinä.

image

ja halutessaan myös fanikuvan.

Mitä tämä hupi sitten maksoi?

Sarin synttäriesityksen hinta on 240 euroa. Jaettuna vieraiden määrällä kustannus oli kaikenkaikkiaan 6 euroa per henkilö ja tietysti tähän päälle kotitekoiset ja lähi-Alepasta ostetut tarjoilut. Mielestäni varsin kohtuullista. Kiitos @AaltoSari.

Tilaa keikka Giglestä

Sarin (ja monia muita esiintyjiä) voit tilata keikalle Giglen kautta.

Järjestämme esiintyjän tilaisuuteen kuin tilaisuuteen – oli kyseessä firman bileet, kick-offit, pikkujoulut, syntymäpäiväjuhlat, lastenjuhlat, kesätapahtuma, puutarhajuhla, yleisötapahtuma, festarit, tupaantuliaiset, polttarit tai hääjuhlat.