Gigle mukana Sibelius Akatemian opintosarjassa

Gigle Music Entrepreneurs on Both Sides of the Atlantic -tapahtumassa Sibelius Akatemialla

Keskiviikkona Gigle osallistui tapahtumaan ”Music Entrepreneurs on Both Sides of the Atlantic”. Tapahtuma on osa Akatemian etäopetussarjaa, jossa yhteistyötä on tehty Manhattan School of Musicin kanssa aiemminkin. Yrittäjyyden lisäksi mm. jazzopetuksen ja instrumenttiopetuksen tiimoilta.

Tunnin olivat järjestäneet Sibelius-Akatemian Tanja Johansson ja Manhattan School of Musicin Casey Molino Dunn. Puhujina tilaisuudessa olivat Giglen Inkerin lisäksi Astrid Kuljanic sekä Scott Joiner.

Kuulimme illan aikana mielenkiintoisia caseja joiden ydinsanoma voitaneen tiivistää:

 • rohkeuteen yrittää
 • uskallukseen
 • kehtaamiseen
 • verkostoitumiseen
 • auttamiseen
 • avun saamiseen
 • uusien konseptien luomiseen.

Astrid Kuljanic on musiikkiyrittäjä, joka on rakentanut tyhjästä Crescendo Music Festivalin Kroatiaan. Hän puhui siitä, miten aloitti festivaalin rakentamisen täysin tyhjästä ja millaista apua sai matkan varrella kun sitä uskalsi pyytää.

John Scott on tehnyt useita projekteja ja pohti hienosti aihetta siitä näkökulmasta, että jos kukaan ei pyydä esiintymään, esiintymistilaisuudet pitää rakentaa itse. Ystävät, jotka auttoivat häntä aluksi maksutta, ovat nykyään luottohenkilöitä ja ensimmäisiä listalla, kun projekteista on mahdollista maksaa palkkaa.

“Life is long, you never know what’s going to happen next.” -John Scott

Hienona mottona Scottin puheesta jäi mieleen ylläoleva. Kaikkea ei tarvitse saavuttaa parikymppisenä ja kolmekymppisenä on jo huomattavasti itsevarmempi ja moni asia helpompi toteuttaa.

Giglen Inkerin puheenvuoro keskittyi musiikkialan yrittäjyyteen teknologianäkökulmasta. Giglen yrittäjätarinaan kietoutui myös kevyttä mainospuhetta suomalaisesta startup-kulttuurista ja paikallisista rahoitusvaihtoehdoista.

Giglen opit verkostoitumiseen:

 • Sano kaikille mitä teet, miksi teet ja mitä haluat saavuttaa.
 • Sano aina kyllä – koskaan ei tiedä mihin se johtaa.
 • Muista kuitenkin oma päämäärä
 • Kukaan ole koskaan valmis tai tarpeeksi täydellinen uusiin haasteisiin
 • Elämäntilanne ole koskaan sopiva uusille avauksille. Tai siis, aina löytyy tekosyitä sanoa ei jos kovasti yrittää.

Gigle toivoo, että kollegan auttamisesta tulee uusi normi. Kilpailuhenkisyys on alalla tuttua, mutta siitäkin huolimatta uskomme, että mitä paremmin vieressä oleva ystävä pärjää, sitä paremmin sinäkin menestyt elämässä.

Auta siis tänä vuonna ainakin yhtä kollegaa, tuottajaa tai muuta tahoa, jos vain voit:
Esittele uudelle ihmiselle, joka voi auttaa.
Vinkkaa haettavasta rahoituksesta.
Suosittele kollegaa keikalle, jos et itse pääse.

Gigle tiimi toivottaa iloa kevääseen!

Ja iso kiitos tilaisuuden järjestämisestä ja loistavasta teknisen henkilökunnan osaamisesta, jotta etäopetusta voidaan järjestää tälläkin tavoin.

Tilaa keikka ja elämys Giglestä

Giglen kautta tilaat esiintyjän muutamalla napin painalluksella.

Järjestämme esiintyjän tilaisuuteen kuin tilaisuuteen – oli kyseessä firman bileet, kick-offit, pikkujoulut, virkistyspäivät, asiakastapaaminen….

You name it – we got it.