ARTferwork – taidetta ja elämyksiä työpaikalle (Case Dingle)

Giglen aivan ensimmäisiä asiakkaita oli digimarkkinoinnin ja sosiaalisen median asiantuntijayritys Dingle. Yritys on täynnä nuoria ammattilaisia sekä elämyksiä arvostavia ihmisiä. Kävimme juttelemassa Dinglen HR-osaston kanssa ja huomasimme että heille oli tärkeää luoda yhteishenkeä yhteisten elämysten kautta.

Työpaikalla järjestettiin yhteisiä elämyksiä, jotka huipentuivat kerran vuodessa järjestettävään Art Week -konseptiin. Tätä teemaa mukaillen rakensimme Dinglelle afterwork-klubeja kerran kuukaudessa ja pyrimme tarjoamaan elämyksiä joita ei usein yrityksen tilaisuuksiin osteta. Miksi näin?

Usein yritystapahtumissa on tavoitteena miellyttää mahdollisimman montaa katsojaa ja usein yritystapahtumissa tarjottava ohjelma ei ole sisällöltään kovin vaikeaa. Emme Giglellä tavoittele vaikeita ohjelmanumeroita mutta uskomme että siirtymällä viihdeosastolta lähemmäs taide-elämyksiä useampi ihminen voi saada aidosti uniikin elämyksen kotiinvietäväksi.

Kokosimme artferwork-klubeille kolme erilaista ohjelmaa esiintyjäkattausta, jotka jokainen löysivät oman yleisönsä.

Adele Sauros Quartet

Ensimmäisenä vuorossa oli instrumentaalijazzia soittava Adele Sauros Quartet. Yrityksen taukotilassa järjestettävä keikka ei ollut puitteiltaan niin hieno kuin konserttisali tai edes ravintola, koska lavaa ei ollut ja valaistuksena toimi loisteputkivalaisimet. Rakensimme tilaan aukon bändille ja asetimme tuolit siten että keikkaa pystyi seuraamaan rennosti omalta paikaltaan, rentouttavaa juomaa siemaillen.

Keikka oli aivan mahtava elämys ja parasta oli, kun ihmiset pääsivät juttelemaan keikan jälkeen omista kokemuksista. Voisin vaikka vannoa että arkipäivässä, työn tiimellyksessä, puheenaiheisiin eivät kuulu aiheet siitä miten jazzia tulee tulkita tai onko jazz vain korvakarkkia vailla syvempää merkitystä.

 

Harri Hertell

Seuraavana vuorossa oli yrityksen kehityspäivän jälkeinen keikka, jossa pääsimme nauttimaan Harri Hertellin lavarunoudesta ja DJ-keikasta. Suurin osa yleisöstä koki lavarunoutta ensimmäistä kertaa ja onnistuimme tarjoamaan positiivisen elämyksen. Vain yksi ihminen valitsi jalkapallomatsin läppäriltä taide-elämyksen sijaan. Harri on pitkän linjan tekijä joka on rakentanut lavarunokulttuurin Helsinkiin ja Harria pidetäänkin oman alansa pioneerina.

 

”This was amazing! Although I was sceptical at first, it turned out to be awesome. Thanks!” –Anonymous

”Very entertaining, it was something that i had never experienced before.” -Anonymous

(Yli 80 prosenttia Harrin keikalle osallistuneista henkilöistä tykkäsi esityksestä ja setistä erittäin paljon tai paljon.)

 

Jeniwai ja Jenny

Jotta elämykset eivät menisi vain siihen että istumme ja katsomme, otimme mukaan myös hieman liikettä. Jeniwai on pitkän linjan popping-tanssija, yksi Suomen tunnetuimmista, ja hän on ollut mukana rakentamassa Suomen katutanssiskeneä. Jeniwai ja Jenny kuuluvat Skitsoflex -poppingryhmään. Popping-tanssia voi olla vaikea ottaa haltuun kolmen vartin aikana. Tämän vuoksi päädyimme treenaamaan party stepsejä, joiden avulla on mahdollista valloittaa tanssilattia nopeasti ja varmasti.

Oli mahtava huomata kuinka moni osallistui tanssiin, miehiä ja naisia, kokeneita ja kokemattomia, tanssityöpaja oli kaikille elämys ja naurua riitti. Tanssinopetusta suunniteltaessa on oltavana tarkkana siitä että treeni ei mene liian rankaksi ja siitä että opetus on helppoa ja hauskaa. Vaikeampia koreografioita voi opiskella yhdessä työkavereiden kanssa vaikka ostamalla oman yrityksen tiloihin oman open ja viikkotunnin.

Pikkujoulut työpaikalla
Meillä Dingellä afterworkeilla on tärkeä rooli meidän oman kulttuurin ja hengen rakentamisessa. Giglen tarjoamat keikat ovat tarjonneet juuri sellaisia elämyksiä, jotka antavat porukalle yhteistä fiilisteltävää ja puhuttavaa työviikon päätteeksi. Olemme päässeet irti työmoodista yhdessä hyvissä tunnelmissa.
Kerttu Takala
Dingle

ARTferwork juuri teille?

Haluaisitko sinä järjestää omalla työpaikallasi tai muulle porukalle ikimuistoista ohjelmaa?

Järjestämme esiintyjän tilaisuuteen kuin tilaisuuteen – oli kyseessä firman bileet, kick-offit, pikkujoulut, tiimipäivät tai sitten vaan arkinen aherruspäivä, johon kaipaatte hieman lisämaustetta.